El passat  dijous 22 de febrer de 2024 i al saló d’actes de la Ciutat Administrativa a València va tindre lloc la Segona Jornada Professional per l’Emancipació de Joves organitzada per la Xarxa d’Entitats de la Comunitat Valenciana que treballem a les llars de joves extutelats i extutelades. Enguany la Inserció Laboral dels i les joves ha estat l’eix central. Vàrem participar al voltant de 150 persones professionals, representants públics i joves de diferents entitas.

En aquesta ocasió ha estat implicada l’Administració  en l’organització, participació en una de les taules i en l’assistència de diferents tècnics i càrrecs públics . Ha tingut la col·laboració de FEPA (Federación  de Entidades con  Proyectos y Pisos Asistidos) i d’APIME (Associació Professional d’Institucions de Menors).

El nostre company Ricard Gozálvez s’encarregà de la inauguració fent una crida a l’aprofitament de la jornada gaudint de l’ocasió que ens permet trobar-nos. Dóna pas a la intervenció de la Directora General de Familia, Infància i Adolescència Elena Albalat Aguilella. El primer debat s’inicia amb  Ferran Rodriguez Abellán, presidente de FEPA  i Liliana Marcos Barba, Secretària d’Estat de Drets Socials  que en forma de diàleg-debat obert a tota l’assistència tractaren sobre el processos d’emancipació dels i les joves extuteladesi la seua relació amb els models actuals d’intervenció. La cloenda va estar a càrrec d’ Ignacio Grande Ballesteros Secretari Autonòmic de Família i Serveis Socials.

Aquesta Jornada ha tingut  un bon nombre de joves participants  que actualment estan a la Xarxa d’Emancipació de la Generalitat Valenciana. Destaquem  també la darrera taula de debat i experiències on han tingut tot el protagonisme joves que han estat a la Xarxa i que  ja tenen una vida independent.